söndag 25 juli 2010

Happy fucking birthday

Tänk dig att du befinner dig på ett födelsedagsfirande. Du har en revolver med sex skott. Med varje skott kan du bara skjuta ihjäl en person, så totalt kan du skjuta ihjäl sex personer. Inget fusk med att ställa dem på led eller annat. Sex personer som ska dö. Men vilka sex - och i vilken ordning. Vem ska dö först (dvs, vem MÅSTE till varje pris dö), vem ska dö näst först osv...

Ok, det här är personerna.

1) Personen som säger 'dig har jag inte sett sen du var så här liten' trots att han stirrade på din urringning på din pappas begravning för 2 1/2 år sen.

2) Personen som undrar vad du gör nuförtiden men inte lyssnar när du svarar.

3) Personen som gör allt för att få sina barn att framstå som så lyckade och framgångsrika. Nämen, pluggar din son på... vad hette det.. högskola? Oj vad fint! Södertörn? Ja, det ska ju vara bra.

4) Personen som säger "nu reser vi oss upp och sjunger 'ja må de leva' ".

5) Personen som omedelbart invänder och föreslår att vi ändrar texten från 'uti hundrade år' till 'många lyckliga år'.

6) Personen som tror att han är rolig när han försöker dra igång en andra vers genom att sjunga "och när de har levat..."

7) Personen som inte förstått innebörden av ordet fyrfaldigt i uttrycket fyrfaldigt leve.

8) Personen som tror att han är först i världen med att utbrista hipp hipp hora hora hora hora.

9) Personen som måste följa upp det fyrfaldiga hurrandet med ett ba-da-pa-pa-pa-paaaa.

10) Den feta bakande personen som blir förnärmad när du inte vill äta en tårta som består enbart består av socker och animaliskt fett.

11) Den feta personen som, efter att ha beklagat sig i hela ditt liv över hur feta diskrimineras och missaktas och hur svårt det är att gå ner i vikt, vräker i sig två bitar av ovan nämnda tårta samt ett antal bullar och kakor.

12) Personen som tvingar med sina barn trots att dessa uppenbarligen inte vill vara där.

13) Bitterfittan som skriver ett blogginlägg om det.

Sådär... ge mig din rangordning. Vilka sex vill du skjuta och i vilken ordning.

8 kommentarer:

  1. Ok, roligt. De ska dö i följande ordning:

    Nr 3 - Allt som betyder nåt är yta i en värld av skilda sovrum sedan femton år. Den enda i sällskapet som också förtjänar skalpering.

    Nr 11 - Eftersom feta personer i långt större utsträckning är miljömarodörer och klimatförstörare (dessutom fantastiskt självömkande) än ickefrossande människor.

    Nr 9 - Människan signalerar konstlad påklistrad lycka och trevnad, årlig fjällsemester och Thailand (fast Kanarieöarna vore fullt tillräckligt om det inte varit för grannarna) och taffliga raggningsförsök i spritdimman på firmafesten.

    Nr 5 - Trygghetsnarkoman som vill förskjuta varje tanke på att även vi svenskar faktiskt ska dö en dag, trots det helt orimliga i det.

    Nr 12 - Även här råder yta och kärnfamiljens flagga vajar högt. Välartade barn är ett mått på den egna lyckan. Vi har här typiskt lismande människor som njuter av andras misslyckanden - helst ska de andra gästerna ha knarkande bokstavsbarn som accentuerar den egna framgången.

    Nr 6 - Man vill bara be människan hålla käft. Nu får vederbörande en kula istället.

    Nr 2 skulle jag också vilja nita. Jag väljer dock att avstå eftersom denne bara är dum i huvudet och mest troligt också ett offer för sin egen uppfostran.

    Angående Nr 1 så är jag för gammal och heller icke kvinna. Dock kan jag med enkelhet förstå lusten att placera gubben högt på listan (jag undrar om inte plagget som ger upphov till stirrande inte syftar till själva formen som ett "U" (alternativt V) och inte till en klocka eller ett ur?).

    Jag kanske får anledning, ur mitt perspektiv, att återkomma med någon sorts liknande lista då två bröllop stundar kommande månad.

    SvaraRadera
  2. i denna ordning ska dom skjutas:

    #10 - äcklig tjockis som försöker dra ner alla andra i samma självförakt och hälsofarliga fetma som sig själv, och sedan även har mage (np pun intended) att guilttrippa när man avstår.

    #11 - äcklig tjockis som är förkroppsligandet av alla klyschor om tjockisar som dumma, självömkande och impulsstyrda

    #9 - en jävla spexare. "den roliga". det mest sorgliga och patetiska en person kan vara

    #8 - tråkig idiot som även är extremt oförskämd

    #12 - förälder som tydligen skiter i sina barns välmående och mest bryr sig om att det ska se fint ut med familjen där.

    #5 - aldrig varit med om detta, men det luktar trivselfascist över detta tilltag.

    SvaraRadera
  3. Johan:

    3) Jag är van vid yta. Det mest fascinerande i det här fallet är försöket att lyfta upp något som kanske inte borde lyftas upp.

    11) Jag skulle nog sätta tian före elvan. Som flitig flygplansanvändare så tror jag dessvärre att jag förstör mer miljö än de flesta som väger dubbelt så mycket.

    9 ) Haha... du vet inte hur rätt du har... :)

    5) Ja, precis. För hundra år (till?) räcker ju inte liksom.

    12) :)

    6) Ja, en kula hade ju varit lite överraskande.

    2) Offer för uppfostran? Hur menar du då? Vilken uppfostran uppmuntrar ointresse vid samtal?

    1) Tips: kolla http://www.svenskaakademien.se/web/Ordlista.aspx innan du försöker besserwissra mig nästa gång. Långnäsa...

    För bröllop behövs nog betydligt mer än sex kulor...

    SvaraRadera
  4. jakob: Du hatar verkligen tjocka? :D

    SvaraRadera
  5. För övrigt hade jag skjutit nummer 4 först. Jag tror nummer 5-9 hade hållit tyst då.

    SvaraRadera
  6. Skjut födelsedagsbarnet. Helst innan festen.

    SvaraRadera
  7. Sherlock: Nu var det händelsevis flera samordnade födelsedagsbarn, varav ett barn skriver en grym blogg. Så det fanns inte som alternativ.

    SvaraRadera